Titaniumanode (MMO) is gemaakt van edelmetaalstrontiumzout gecoat op titaniumsubstraat en gesinterd bij hoge temperatuur en wordt veel gebruikt bij galvaniseren (zoals galvaniseren van koper in de printplaatindustrie, galvaniseren van goud, vergulden) en elektrolyse. De bereiding en toepassing van de elektrode is behoorlijk volwassen en 40 jaar oud. Vergeleken met de traditionele geplatineerde elektrode in het alkalische koperproces, heeft de titaniumanode de voordelen van geplatineerde elektrode:
1. Technische kenmerken
Hoge stroom en hoog rendement, uitstekende antibacteriële corrosieprestaties; lange levensduur van de elektrode; kan stroomdichtheid uitvoeren met hogere stroomdichtheid: “10000A / M2 is een anode van het zuurstofevolutie type op basis van industrieel puur titanium
2, hoge katalytische activiteit
Het is bekend dat de geplatineerde elektrode een hoog peroxypotentiaal (1,563 V, relatief ten opzichte van mercurisch sulfaat) is, terwijl de MMO-anode een zuurstofarme peroxidatie (1,385 V ten opzichte van mercurisch sulfaat) is in de anode-zuurstofevolutiezone. Het is gemakkelijker om zuurstof te analyseren. Daarom is het daldorp bij elektrolyse ook relatief laag, wat energie bespaart. Dit fenomeen is duidelijk gebleken bij de nabehandeling van koperfolie van alkalisch verkoperde wanden.
3. Vervuilingsvrije MMO
De anodische coating is een keramisch oxide van edelmetaal-cerium, dat een relatief stabiel oxide is, nauwelijks oplosbaar in enig zuur of alkali, en de oxide-coating is ongeveer 20-40 urn en de hoeveelheid totaal coatingoxide is minder. . Daarom vervuilt de MMO-anode de plateringsoplossing niet, die in principe hetzelfde is als de geplatineerde elektrode.
4, kosteneffectief
Dezelfde levensduur is gehandhaafd voor de geplatineerde elektrode (laagdikte 3,5 mm), de prijs van de MMO-anode is ongeveer 80% van de geplatineerde elektrode en de MMO-elektrode heeft een betere elektrochemische stabiliteit in de alkalische galvanische koperelektrolyt. Het heeft een uitstekende elektrolyse-activiteit en duurzaamheid. Uit de analyse van de kosten van de MMO-anode en de PT-elektrode van het bedrijf, is het duidelijk dat de MMO-elektrode zuinig is.
5. Omdat de toepassing van koper in gedrukte schakelingen het gebruik van pulsperiodeomkering (PPR) vereist, weten we dat het gebruik van platinized onoplosbare titaniumanoden verboden is. Het chloride in de 9 zwavelzuurelektrolyt is aanwezig in deze huidige omgeving. Verwijder de platinalaag). Het gebruik van dimensioneel stabiele anodes vermijdt dit fenomeen en staat de onoplosbare anodetechnologie toe om met succes prestaties te behalen in dergelijke toepassingen.
6. De anode wordt tot een minimum beperkt. Het is niet nodig om de productie te stoppen voor het reinigen en bijvullen van de anode, vervanging van de anodebak en herverplaten van de anode (verhoogde productiviteit, lagere arbeidskosten);
7. De levensduur van de onoplosbare anode is afhankelijk van het type, de werkstroomdichtheid en het contact met verschillende plateringschemicaliën;
Anker voor positieve plateringspulsatie (PPR)
Naarmate de prijs van metalen grondstoffen blijft stijgen, worden koperionen gemakkelijk geconcentreerd in het randgedeelte van de poriën (het gebied met de hoge stroomdichtheid), en wordt het centrale gedeelte van de poriën (het gebied met de lage stroomdichtheid) met een relatief lagere snelheid afgezet. . Dit resulteert in een zeer ongelijke verdeling van koper: het gedrag wordt “hondenbot” genoemd. Bij een gematigde stroomdichtheid kunnen hondenbotten optreden, en bij lagere stroomdichtheden treedt barsten op en werken bij hogere stroomdichtheden. Er is een brandend fenomeen, dat ongetwijfeld een zware impact heeft op de galvanische printplaat.
Omgekeerde pulse plating anodes worden ook geboren, omdat de reactie van koper in printplaten het gebruik van pulse period reversal (PPR) technologie vereist. We weten dat het gebruik van platine onoplosbare titanium anodes wordt gebruikt in zwavelzuur elektrolyten, waar chloriden aanwezig zijn. In een huidige omgeving zal de platinalaag na een bepaalde tijd afpellen.
Galvanotechnische anoden met positieve en negatieve pulsen hebben de volgende kenmerken:
1. De geometrie van de anode blijft hetzelfde, waardoor de huidige verdeling wordt geoptimaliseerd.
2. Minder anode-onderhoud. Het is niet nodig om de productielijn te stoppen om de anode schoon te maken en aan te vullen, en vervanging van de anodetas verhoogt de productiviteit en verlaagt de arbeidskosten.
3, om het probleem van uniforme coating van diepgatplaten op te lossen: hoge stroomefficiëntie, bestand tegen 1000A / M2 stroomdichtheid.
4. Er is geen vervuiling van het bekledingsmedium.
De positieve inversiepulsplateeranode is een elektrode van het zuurstofevolutie-type, die is gebaseerd op industrieel zuiver titanium (TA2). Levensduur elektrische anode en uitstekende corrosieweerstand.