1. Područja primjene: galvaniziranje, prevlaka od plemenitih metala (uključujući pozlaćivanje, posrebrenje, paladijsko oblaganje itd.); Tvrdo kromiranje; niklanje; kalariranje (čelična oplata na čeličnim pločama).
2. Vrsta obloge: platina na bazi titana i rutijum-iridij s titanom iridium-tantalum.
3. U usporedbi s konvencionalnim olovnim anodama za galvanizaciju
(1) Napon spremnika je nizak, a potrošnja energije mala.
(2) Brzina gubitka elektrode je mala, a veličina stabilna.
(3) Elektroda ima dobru otpornost na koroziju, netopljivost i ne zagađuje kupku, što čini izvedbu premaza pouzdanijom.
(4) Titanium anoda prihvaća nove materijale i strukturu, što uvelike smanjuje njegovu težinu i olakšava svakodnevni rad.
5 (5) Dugi vijek trajanja, a podloga se može ponovno koristiti, što štedi troškove.
(6) Pretpotencijal evolucije kisika je oko 0,5 V manji od anode nerastvorljive anode u leguri olovne olovke, koja smanjuje ćelijski napon i smanjuje potrošnju energije.
4 · Pozadina upotrebe proizvoda i uvod: U području primjene elektroplata potreban metal za oblaganje rastvara se u elektrolitu, metalna podloga je negativna elektroda, a anoda se koristi kao pozitivna elektroda. Kemijska reakcija koja se događa istodobno s oblaganjem u kadi za oblaganje je taloženje kisika na površini anode.
U usporedbi s ne-inertnim anodama poput grafita, titanove anode imaju prednost što mogu održati stabilnu udaljenost između pozitivne elektrode i negativne elektrode (udaljenost između elektroda) tijekom radnog vijeka. Grafitne anode postupno će se rastopiti tijekom uporabe, što dovodi do povećanja udaljenosti između elektroda, dok inertne titanove anode mogu osigurati stabilan napon i kvalitetu proizvoda. Zbog svojstava katalizatora elemenata platinske skupine, vrijednost gustoće izmjenične struje na površini elektrode je velika, a preveliki potencijal za taloženje kisika je mali, pa se koristi poseban postupak za izradu fino strukturiranog oksidnog filma na površini titana. Aktivna površina površine posebno je pogodna za proizvodnju elektroplata velike brzine i velike struje.
Osim titan anoda i grafita, u ovom se području mogu koristiti i olovne anode. Međutim, kada se olovna anoda otopi, njeni reaktanti negativno utječu na okoliš. Takvi problemi poput titanovih anoda mogu se izbjeći. Radni napon titanove anode koji razvija kisik je nizak, što također može uštedjeti energiju.
Još jedna prednost upotrebe titanove anode je ta što se titanska matrica može ponovo upotrijebiti. Anodizirana aluminijska folija materijal je koji se obično koristi u litografskoj industriji kada titan anoda prevlaka dosegne svoj vijek trajanja. Princip rada isti je kao i postupak galvaniziranja. Tanki sloj metala pokriva površinu osnovnog metala. Stavljanjem aluminija u anodno stanje oksidira se površina aluminija. Nakon postupka anodizacije (oksidacije) aluminija, površina aluminija može se bolje prianjati uz fotoosjetljive premaze potrebne u litografskoj industriji tiska.