Platinabelagte titananoder-Platinumbelagte titanelektroder har fire egenskaper som anodematerialer:
1. Sterk korrosjonsmotstand, holdbarhet og motstand mot høy temperatur, ekstrem høy stabilitet, kan brukes i forskjellige medier;
2. Lavere kostnader enn rent gull og rene platinaanoder, men med lignende elektrokjemisk ytelse;
3. Overpotensialet for oksygenutviklingsreaksjonen er veldig høyt, overpotensialet for hydrogenutviklingsreaksjonen er veldig lav;
4. Den har egenskapene til høy utgangsstrømtetthet, jevn ledningsevne og lite tap, og er egnet for DSA-uoppløselige anoder.
Platinabelagt titananode – riktig bruk av platinabelagt titanelektrode
1. Før du bruker en platinabelagt titanelektrode, er det nødvendig å ekskludere (må påvises) tilstedeværelsen av “fluor” og “fosfat” -ioner i plateringsløsningen. Etter å ha bekreftet at det ikke er noen kjemiske komponenter som korroderer den platinabelagte titanelektroden, kan det være trygt. Bruk en platinabelagt titanelektrode. Ellers vil basismaterialet til den platinabelagte titanelektroden bli alvorlig korrodert, platinabelegget vil falle av og levetiden blir forkortet. Ikke bruk hardt kromtilsetningsstoffer og fluorholdig resirkulert industrielt kromanhydrid.
2. Velg den beste prosessen med rimelighet: Den platinabelagte titanelektrodens strømtetthet velges best under 50A / dm2, og tanktrykket er under 10V, ellers vil det påvirke levetiden, noe som alvorlig vil føre til at anoden virker elektrolytisk korrosjon og oppløsning, og belegget vil falle av. Prosessen med anodisk oksidasjon uten fast oksyddannelse forhindrer at fortykning og passivering av oksider påvirker de ledende egenskapene til platinabelagte titanelektroder. Årsaken til nedbrytning av anode bestemmes av de iboende egenskapene til titanmateriale. Når nottrykket er større enn 10V, begynner titanoverflaten i kontakt med platinabelegget å løse seg litt opp, og det brytes helt ned ved 12 V. Sporetrykket vi har sett etter sammenbruddet, kan ikke vises. Bare 12V kan sees ved 12 V. På dette tidspunktet kan strømmen ikke lenger påføres, og anoden er skadet. Derfor settes tanktrykket til platinaelektroden for titan som er trygt å bruke under 10V.
3. I prinsippet skal katodens overflate være mindre enn det effektive anodeområdet (det vil si anodeområdet under væskeoverflaten). Det skal ikke brukes når anodeområdet er mindre enn katodeområdet, ellers brytes anoden lett ned og ikke kan brukes normalt.
4. Når motstanden til plateringstanken økes, vil også tankens spenning øke. Når tankspenningen overstiger 10V, skal strømmen ikke økes, og strømmen bør justeres på riktig måte, for eksempel: strømmen reduseres med 10%, og pletteringstiden forlenges med 10%. .