Anodul insolubil pentru electroplacare este acoperit cu un strat de oxid de metal nobil care are proprietăți catalitice electrochimice ridicate pe un substrat de titan (plasă, placă, panglică, tub etc.) care conține un oxid de metal cu o valvă extrem de stabilă.

titanium anode

Noul anod insolubil din titan are o energie catalitică electrochimică ridicată, iar evoluția oxigenului este potențială cu aproximativ 0,5 V mai mică decât anodul insolubil din aliaj de plumb. Economisirea de energie este remarcabilă, stabilitatea este ridicată, soluția de placare nu este poluată, greutatea este ușoară și înlocuirea este ușoară. Evoluția oxigenului peste potențial al noului anod insolubil din titan este de asemenea mai mică decât cea a anodului insolubil platinizat, dar durata de viață este mai mult decât dublată. Folosit pe scară largă în diferite electroplacare ca anod sau anod auxiliar, poate înlocui anodul convențional pe bază de plumb, în ​​aceleași condiții, poate reduce tensiunea rezervorului și poate economisi consumul de energie; (Chimice, electrochimice), durată de viață lungă.

Acest anod este utilizat pe scară largă în placarea cu nichel, placare cu crom, galvanizare, placare de cupru și alte industrii ale metalelor neferoase.